Во политиката, како и на лото, кој игра – добива, ама кој си игра – губи!

by Фокус 12:34
12:34

На кој датум се паѓа 24 април? Од пред две недели, 24 април се паѓа на петти јуни.

А на кој датум се паѓа петти јуни?

- Advertisements -

Не се знае уште, можеби баш на петти јуни, можеби и во септември, а има шанси и за вгодина напролет.

Ѓаволот ни ора ни копа, ама, сепак, бере туѓо гајле, вели поговорката.

Оној што сака да не го обере бостанот на наредните избори, кога и да се случат тие, од сега, па до тогаш треба да заборави на добивањето некаква си премија на лотарија и со „мотиката“ в раце да ора и копа – на терен.

Затоа што можеби е вистина дека кој игра добива, ама сигурно е вистина дека кој си игра – губи!

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”