Ни требаат повеќе Пимени и во Црквата и во општеството

by Фокус 12:45
12:45

Токму тука ја гледам и суштината на интервенцијата на владиката Пимен кога македонските православни христијани ги потсетува дека сме во 21 век.

Фактот што Пимен мора да нѐ потсети, зборува дека не само нашата православна црква, туку и ние македонските православни верници остануваме збунети пред моќниот развој на светот, и со тоа го доведуваме во прашање и нашиот религиски идентитет, бидејќи пред ветриштата на иднината, сѐ почесто покажуваме дека сме немоќни.

- Advertisements -

Пишува
Стојан АНДОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”