Во Македонија ќе е забрането сѐ што со Уставот и закон е слободно!

by Фокус 19:15
19:15

Кога зарот ќе тргне, крај нема! Така е и со измените на Уставот. А кај е власта, таму и ние. Еве, и „Фокус“ се вклучува во сенародното движење за уставни измени и дополнувања.

Ќе добиеме преродбенички Устав, ем проширен и надграден, ем демократски и интегриран. Генерално, но и премиерно, тотално ќе зајакне авто-демо-кратијата во земјата.

- Advertisements -

Точно, Уставот е највисок правен акт во државата. Но, уште поточно е дека ништо не е толку многу доволно високо, за да не може да биде пониско од Власта.

И од лидерот!

Па така, стануваме држава во која сѐ е на место, а ништо не е во ред!

Пишува
Александар ДИМИТРОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”