Во битката за превласт меѓу Штерјо и Кираца настрадале акционерите

by Фокус 13:55
13:55

Еден од последните случаи во кои пријавувачите претрпеле последици на работното место е досието со акционери во „Фершпед“.

Откако биле измамени со продажбата на нивните акции, тие се охрабриле да поднесат пријава, приложиле и документација, но неколкумина од групата настрадале на работните места.

- Advertisements -

Дополнително, и тие акционери што не застанале зад пријавата имаат последици во компанијата.

Пријавата на овој случај во Транспаренси интернешнел, но и проверката на документацијата открива како практично е одиграно масовното купување акции во „Фершпед“ и како завршува битката за превласт меѓу Штерјо Наков и Кираца Трајковска

Пишува
Љубиша АРСИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”