Груевски ги затвора медиумските дупки на „Титаник“

by Фокус 14:11
14:11

Паниката околу пропагандата на режимот деновиве силно се чувствува во редовите на Фамилијата која се уште суверено владее со етерот, со дигиталниот свет и со гутенберговата галаксија.

Како што се ближи неизбежно пробивање на слободарски сончеви зраци во пастирскиот медиумски мрак, така во стилот на нервозен диктатор, Груевски го стега медиумскиот обрач, обидувајќи се да ја засили својата високоплатена трубадурска машинерија

- Advertisements -

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”