НЕ за валутен борд, ДОБРЕДОЈДЕ за фискален совет!

by Фокус 13:09
13:09

Познавачите на „ликот и делото“ на Костов ќе речат дека првиот банкар е едноставен човек, го говори тоа што прво ќе му падне напамет, без да размислува за пошироките политички импликации од кажаното.

Не веруваат дека Костов „е пратен“ од една или од друга политичка гарнитура да отвора дилеми кои ќе завршат во нечија политичка корист.

- Advertisements -

Сметаат дека го кажува тоа што го мисли, без особени калкулации.

Со тоа, се разбира, не докрај би се согласиле, ако знаеме дека бизнисменот Костов извонредно добро соработуваше со актуелната влада изминативе 10 години, веројатно не многу подобро од останатите, но во секој случај не полошо од кој било просечно интелигентен бизнисмен во земјава.

За банкар, пак, воопшто и не треба да се прави муабет!

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”