Во 2001-ва, Американците го спречија уништувањето на Македонија како држава!

by Фокус 12:54
12:54

На 24 август, на порталот МКД.мк беше објавена колумна од амбасадорот Ристо Никовски.

Таа колумна, иако е целата насочена против мене, сепак е важен текст на кој треба да му се обрати внимание бидејќи во него се присутни сите заблуди и искривоколчувања во нашата политичка свест, кои не ѝ дозволуваат на Македонија да исплива од зоната на неизвесноста.

- Advertisements -

Од текстот се гледа дека ние уште не знаеме по кој пат ќе одиме и како држава и како народ.

Во ред колумни во „Фокус“ ќе се обидам да фрлам светло на сите оние идеи, умисли, патриотски заблуди и други небулози, кои доминираат во текстот на Никовски.

Пишува
Стојан АНДОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”