Избори ли се избори, реформски маки големи

by Фокус 13:11
13:11

Јавноста деновиве има можност да осознае колку владејачките партии се на мака од изборните реформи и се плашат од каква било промена во таа сфера.

Тоа ќе се забележи по нивното константно одбивање демократски решенија понудени во состав на преговорите од Пржино, но и по нивните предлози на чудни и нималку соодветни модели и решенија за Македонија.

- Advertisements -

И ова одбивање на нормално и нудење на ненормално ќе потрае колку што може, до последен ден на роковите.

Сѐ додека не стасаат ДУИ и ДПМНЕ во состав на изборните реформи да го предложат предлогот што навистина им лежи на срце: ни реформи, ни избори!

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”