Чесната политика не е секогаш паметна, паметната политика не е секогаш чесна

by Фокус 12:51
12:51

Многумина се најдоа разочарани и засрамени од покажаниот шовинизам на Македонците деновиве, чии ксенофобни статуси доминираа по социјалните мрежи.

Ама, која било сериозна партија, со амбиција да дојде на власт, не смее да оди против предрасудите на луѓето од кои утре ќе бара гласови.

- Advertisements -

Оти, не секогаш она што е популарно е добро и не секогаш она што е добро е популарно.

Сѐ се сведува во крајна линија на тоа, дали некој сака во мај вгодина да биде на власт за да го почне долгиот, бавен процес на демократизација на јавното мислење и целото општество или, пак, сака по губењето на изборите, и по воведувањето на отворена и тотална диктатура, да им прави друштво на бегалците од Сирија и Ирак, штом за противниците на режимот нема да има повеќе место тука.

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”