ВМРО се реформира, СДСМ се обединува

by Фокус 17:20
17:20

За да не пропадне прелиминарниот договор во Скопје, политичките лидери во Брисел треба да се договорат за поинаква или нова влада која треба да спроведе предвремени парламентарни избори до април следната година.

Доколку се склучи конечен договор, оваа влада, без разлика дали ќе биде политичка или експертска, во таканаречениот транзициски период треба да заврши многу задачи во насока на создавање позитивен амбиент и законска основа на рамноправна политичка битка, без злоупотреба на институциите во меѓупартиска пресметка, како и регулирање на медиумите.

- Advertisements -

Во меѓувреме, за да постигнат што подобар изборен резултат, власта и опозицијата ќе ги прегрупираат внатрешните сили

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”