ВМРО-ДПМНЕ го удвоила бројот на вработените во министерствата

by Фокус 12:33
12:33

Како што со години не можеме да се преброиме, односно да се спроведе попис на населението во државата, исто така со години владејачката гарнитура не дозволува прецизно да се пребројат вработените во јавната администрација.

Од 114.000 буџетари во 2006 година, кога дојде до промена на власта, денес претпоставката е дека таа тежи за најмалку 30.000 вработени повеќе.

- Advertisements -

Дел, пак, воопшто не се ставаат во есапот, бидејќи се ангажирани со договор на дело, а на крајот, сепак, земаат плата од државниот буџет.

Пишува
Валентина СТОЈАНЧЕВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”