Државните службеници ги тестира компанија блиска до Фамилијата

by Фокус 12:38
12:38

Компанијата „Виста груп“, на почетокот на годинава склучила договор со Министерството за информатичко општество и администрација од 200.000 евра, за онлајн-тестирање со тестови на личност, тестови за апстрактно и тестови за логичко расудување, заради вработување во јавната администрација.

Според официјалните информации, оваа фирма ја доставила единствената понуда, но критериумите за конкурентите биле прилично строги.

- Advertisements -

Воедно, оваа компанија соработувала со многу други институции, каде што на високи позиции се наоѓаат или се наоѓале луѓе што биле вклучени во сомнителниот случај „Национална платежна картичка“ од времето кога Груевски е министер за финансии

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”