Власта знаела што точно уништува со израелската опрема

by fokus 13:06
13:06

Податоците од серверот на „Ериксон“ што ги доби СЈО не може да одговорат кој од агентите прислушувал, во кое време и кои телефонски броеви ги следел.

Во нив имало само траги дека се избришани податоци од системот за прислушување за кои постои сомнеж дека се поврзани со нелегалното следење на комуникациите.

- Advertisements -

Главните архиви со податоци од неколкугодишното прислушување се уништени заедно со израелската опрема, за која СЈО утврди дека незаконски, надвор од процедура, под влијание на началникот Горан Грујевски, се дробела на отпад, за што беше отворен случајот „Тврдина“

Пишува
Љубиша АРСИЌ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”