Власта може да си игра мајтап со народот, ама народот секогаш последен се смее

by fokus 13:13
13:13

Што мака ги тера странците да не го сакаат Груевски? Сигурно не се тоа истите мотиви како нашите, кои се благородни и оправдани.

Можеби тие од Грујо не бараат да дозволи повеќе демократија, туку само да го смени името, да ја федерализира државава?

- Advertisements -

И ако тоа им го даде, пак ќе го остават на мир да си тера режим безгрижно. Затоа, од странците не треба да се очекува спас, ниту, пак, некаква искрена, реална помош.

Мора самите да ја водиме битката и самите да ја извојуваме победата

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”