Коцкање со опстанокот на Македонија

by fokus 13:33
13:33

По „Брегзит“, нашите евроскептици очекуваат домино ефект кој ќе доведе до распаѓање на Унијата, а во тоа гледаат некоја иднина за Македонија.

Но, доколку се погледаат историските процеси, ќе се види дека слабеењето или пропаста на ЕУ претставува животна опасност за нашиот опстанок.

- Advertisements -

Престапниците, пак, кои сакаат да избегнат законска одговорност за своите дела можат да оценат дека токму сега му е мајката за референдум и во Македонија.

А ако има таков референдум и ако народот гласа против зачленување на Македонија во ЕУ, тогаш отпаѓа целиот пржински договор

Пишува
Стојан АНДОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”