Власта ја злоупотребува администрацијата и за гласање и за спроведување на изборите!

by Фокус 13:11
13:11

Откако опозиционерите назначија заменик-министер за информатичко општество и администрација, со право на вето на одлуките на министерот поврзани со изборите, како и на можност на увид во целокупната документација, власта конечно го обелодени бројот на вработени во јавниот сектор, кој сега официјално изнесува нешто над 120.000.

Арно ама, заменик-министерот Кирацовски се сомнева во веродостојноста на овој задоцнето објавен податок, бидејќи, освен што, според него, се користи погрешен модел за прибирање податоци, тој веќе открил несоодветен список на административци што се праќале до ДИК, од каде што, пак, Комисијата избирала членови на изборните комисии и одбори.

- Advertisements -

Освен што детектирал лепеза инструменти за контрола на административните службеници, опозицискиот кадар во Министерството тврди дека затекнал сомнителни тендери, кои биле вешто реализирани

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”