Брат Љубе излегува од затвор на Осми март!?

by Фокус 13:04
13:04

Љубе Бошкоски би требало да излезе од затвор на 8 март, Денот на жената, зашто од тогаш до 6 јуни, до истекот на неговата казна има токму 90 дена, колку што му следува скратување според законот и важечките критериуми за предвремено отпуштање на осудено лице.

Но, дали директорот на затворот „Идризово“ Живко Пејковски, кој важи за човек со интегритет, ќе постапи така, или ќе молчи и ќе калкулира, не може со сигурност да се процени.

- Advertisements -

Особено ако се има предвид дека Груевски и Мијалков не есапат ни закон, ни Устав, туку само гледаат како поскапо да си ја продадат кожата, која е веќе на барабан

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”