Владата ќе падне и оро ќе игра

by Фокус 19:14
19:14

Мислам дека веќе има многу ишарети, освен пролетта, дека, сепак, ќе се случи промената, некои од нив се јасно искажаната поддршка од страна на Бранко Црвенковски за проектот „Вистината за Македонија“, обзнанувањето на шамарите како легитимен потег токму од устата на режимот, дури и со уверување дека тоа е само прекршочно дело, неможноста на режимот, и покрај шпартањето на речиси цела Македонија со трибини да најде општествена група, која во што било и ќе ѝ поверува.

И ред други ишарети, знаци покрај и на патот, кои поради тоа што се во тек, не би стигнале соодветно да ги образложиме.

- Advertisements -

Затоа мислам дека е ред да се пренесе перверзијата на случката според која останала изреката: ќе… и оро ќе играат. Во нашиот случај: врхушката на власт ќе падне и оро ќе игра…

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”