Владата ги распродава благородните метали, а на местото на ОХИС ќе никне нова населба!

by Фокус 13:03
13:03

Додека пропаѓаат десетина обиди за продажба на некогашниот гигант во хемиската индустрија, се множат заостанатите плати кои си ги бараат вработените во акционерското друштво.

Паралелно со тоа, тие се сомневаат дека менаџментот на компанијата, поставен од доминантниот акционер –  владата, го распродава бакарот, месингот, иноксот, платината и се што има голема вредност, а не се знае каде и како завршува.

- Advertisements -

Згора на тоа, изразуваат и сомнеж дека конечната цел е можеби на местото на погоните на ОХИС, кои се наоѓаат на државно земјиште, да се изгради нова населба.

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”