Вистината е подготвена за Македонија, ама дали Македонија е подготвена за вистината?

by Фокус 18:30
18:30

Го гледав Заев и не можев да се начудам на наивноста, како негова, така и на неговите советници. Се запнале пред народот да ги извадат фактите, па дури и кампањата им се вика „Вистината за Македонија“.

Оф, мори мајко! Кој тоа нив ги излажал за карактерот на просечниот македонски граѓанин и потенцијален гласач, чија доверба треба да се придобие за да се дојде на власт?

- Advertisements -

Тие се убедени дека вистината е подготвена за Македонија.

Ајде тоа да ги разбере човек некако.

Ама што им дава надеж дека Македонија е подготвена за вистината?

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”