Nous sommes le bombe

by Фокус 18:40
18:40

Никогаш нема да бидеме исти по сево ова! Насилието на власта врз нас остави неизбришлива трага и траума.

Се истрошивме.

- Advertisements -

Можеби сите зборови ги потрошивме. Доаѓа време за молк и размислување.

Како да се справиме со националниот срам од ова што пред нос ни се случуваше?

Закрвени и поделени до нож!

И без експлозија на бомба.

Пишува
Синоличка ТРПКОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”