Го пријавиле за криминал, директорот ги избркал од работа

by Фокус 18:15
18:15

Случајот со работниците на „Раде Кончар – сервис и поправка на електрични производи ДОО“ е класичен пример како државата не ги заштитува пријавувачите на кривични дела, односно наместо да застане во нивна одбрана, а да ги гони пријавените, таа молчи, додека работниците, затоа што пријавиле криминал во надлежните институции, останале без работа

Пишува
Љубиша АРСИЌ

- Advertisements -

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”