Вештачка еуфорија на патолошкиот лажго

by fokus 13:35
13:35

Невропсихијатарот Мице Дудучки за „Фокус“ го анализира „победничкиот“ говор на Никола Груевски, вечерта на 11 декември во партискиот штаб.

„Безизразното лице, вештачката моторика, која беше во спротивност со вистинските емоционални доживувања, од кои доминантна беше анксиозноста, но и субјективното чувство на дебакл поради нереализирање на желбите за најмалку 63 пратеници ја карактеризираа лажната еуфорија на Пировата победа, поточно субјективното чувство на доживеан пораз“, вели Дудучки

- Advertisements -

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”