Вашингтон ја отпиша Фамилијата, Москва не ја запишува

by fokus 12:18
12:18

Пораките на американската администрација кои овојпат во Скопје ги пренесе советникот на Обама за Европа, Чарлс Капчан, се дека во Македонија е нужно да настапат промени кон демократија и правна држава, при што ќе мора да се лоцира одговорноста за она што го слушнавме во „бомбите“, а тие промени, пак, јасно е, не се можни без политичко демисионирање на Фамилијата и пораз на ВМРО-криминална на изборите во декември

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

- Advertisements -

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”