Како најзакоравените комуњари станаа најфанатични бранители на груевизмот?

by fokus 12:30
12:30

И додека секој истакнат активист на СДСМ се заканува со одмазда кон секој што ѝ свртел грб на партијата, ВМРО-ДПМНЕ со широко отворени раце ги прифаќа сите што ќе дојдат да клекнат пред тронот на Пастирот.

Од некогаш најзагорените комуњари ги создаде денеска некои  од најфанатичните бранители на режимот и најпосветени и најнеуморни плукачи врз СДСМ.

- Advertisements -

Може да се каже дека ако кооптирањето е една од вештините кои помагаат да се дојде и остане на власт, тогаш Никола Груевски е врвен мајстор на таа и другите сродни уметности, како пропагандата, клиентелизмот, хипокризијата, создавањето раздор во опозицијата.

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”