Утките злокобно утаат на покривот на Собранието

by fokus 14:05
14:05

Според народните преданија, некој набргу ќе испушти душа во куќата на чиј таван почнуваат да утаат утки, кои ноќната тишина ја реметат со мистичен рамномерен злокобен писок на секоја минута.

Оваа пролет за првпат од покривот на Собранието, а и пред него, по цели вечери ечат тажалките на големо јато утки.

- Advertisements -

Дали умира само Собранието, или умира целата држава, ќе гинат ли многу луѓе во братоубиствена војна во жална Македонија само поради него, големиот умислен лидер, се прашуваат, не само суеверните, туку и тие што не така одамна ги слушнале утките како кобно пискаа кај нашите комшии, каде што сѐ уште има свежи цвеќиња на илјадници гробови

Пишува
Ерол РИЗАОВ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”