Урбанистичка зона на самракот

by fokus 20:14
20:14

Важно се гради, гласеше оној подбив од борците за правда. Ама сега ги нема да писнат, крими-театарот мора да продолжи.

Владата е на стаклени нозе, година на локални избори е, дупките мора да се покријат со градежен шут. И свои и дупките на ДУИ.

Во оваа урбанистичка епизода на „Зона на самракот“ веројатно и рушењето кај „Мавровка“ чини пет пари, ама буџетски

Пишува
Наум СТОИЛКОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК