Угоре високо, надолу кал!

by fokus 14:32
14:32

Прашањето што секојдневно си го поставувам последниве месеци е: дали ова што ни се случува во последниве неколку години не наликува на одамна подзовриен котел, кој долго време прекипува од сите страни, а кој, пак, катадневно постојано се подгрева со уште поголем оган?

Логичен е заклучокот дека како резултат на превисоката температура, прашање на ден е кога котелот ќе преврие и ќе ја зголеми веќе направената штета!

- Advertisements -

Исто така, неодговорено ми остана и прашањето зошто голем број од моите сограѓани ги затвораат очите и остануваат неми пред ова индивидуално и групно наметнато лудило и идиотизам, кои се искачени на пиедесталот и секојдневно сѐ повеќе ни се закануваат на нашата иднина.

Пишува
д-р Јове КЕКЕНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”