Убиство по нарачка

by Фокус 18:00
18:00

Сега може и Андон Ќосето да се стави пред судската палата. Човекот убивал и колел, ама по нарачка. Дали нарачките што ги добиваат македонскиве ќосевци имаат за цел финансиски да исцрпат или да заплашат?

Или и едно и друго?

- Advertisements -

Судејќи по насловнава страница на „Фокус“, ќе да е најважно, да заплашат. Сами си ја цензуриравме, да немате дилеми!

Затоа е прашање на суштина, како тоа ние, новинарите „ќе тераме понатаму“, ако согласно ќитапот на македонскиве судии можеш да добиеш тужба и пресуда и за пренесена изјава или интервју?

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”