Убиството на македонскиот театар во 21-от век!

by Фокус 18:45
18:45

Единствената од младата генерација со фестивалски награди, со премиери во националните театри, со признанија дека го оживеа независниот театар, остана без можност за вработување во МНТ и во Драмски.

Огорчена дека ѝ е нанесена неправда и дека режисерските позиции припаднале на сосема анонимни и непрепознатливи кандидати, но со релации кои никако не може да се критериуми при вработување, отворено зборува дека директорите на театрите згрижуваат медиокритети.

- Advertisements -

Потоа таквите режимски уметници испорачуваат плиткост.

Разговараше
Љубиша АРСИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”