„Тврдокорните“ се закануваат со војна, ама го мамат Ахмети тој да ја почне

by fokus 14:21
14:21

Ако нешто му пречи на Груевски во преговорите на партиите на Албанците со СДСМ, тогаш тоа е недостигот од радикализам и исклучивост на барањата во албанската платформа.

Кога би ја пишувал тој сега декларацијата од Тирана, во неа сигурно би ставил обврска Македончињата да учат албански јазик од прво одделение, а сунетот да биде задолжителен за сите деца, независно од етничката припадност

- Advertisements -

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”