Твит-демократија

by Фокус 10:03
10:03

ТВ Сител јавно обелодени наводни телефонски разговори на Заев со Бекири – Чауш и со неговото семејство, осомничен во аферата лични карти.

Фактот што наводните телефонски разговори-транскрипти се однесуваат на периодот кога министер е Оливер Спасовски, може да значи две работи.

- Advertisements -

Дека СДСМ почнале сами себе да се слушаат (?!) или дека некој паралелно си ја брка работата. Ако првата теза ја отфрламе веднаш, втората ќе значи дека во Македонија во моментов постои параполициска структура, која сериозно си ја фатила работата во свои раце.

Дали можеби дел од тие „суштествата“ од Израел се наоѓаат по некои подруми, од каде што Големиот брат и натаму будно набљудува што сѐ се случува во земјата?

Во Македонија сѐ уште се прислушува на големо!

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”