Тркалезна криза на квадрат

by Фокус 18:40
18:40

Политичките партии се длабоко компромитирани од скандалите што се обзнанија, но и од политичкиот моментум.

Така владејачките ДПМНЕ и ДУИ се пред конгреси, а исто и ДПА е пред одлучувачкиот конгрес за нејзина автентизација, кој на крајот на месецот го организира движењето за реформи во ДПА предводено од Зејадин Села.

- Advertisements -

Така и шорткат-форматот што го инсталираа странците, средби на големите парламентарни партии е веќе е бескорисен.

Кризата создаде големи процепи и внатре во партиите, дури и во врхушките, така на пример како би можел во таков случај да поверуваат Мијалков и Џафери на Груевски и Ахмети за некое решение кога не би знаеле кој плац или камен им дошол или отишол од блиску?!

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”