Трипати мери, еднаш Кире Наумов!

by Фокус 12:37
12:37

Во текот на „преговорите“ меѓу Ставрески и Наумов, зад затворени врати, на моменти се одвивала и вистинска мала драма. СДСМ нејќел ни да чуе за задолжување поголемо од 200 милиони евра (150 милиони за враќање на старата еврообврзница и 50 милиони за буџетски потреби), а Ставрески долго време не попуштал на веќе прецизираната сума од 500 милиони.

Во еден момент, на маса било фрлено и „пржинското вето“ како опција да се спречи задолжувањето.

- Advertisements -

Но, како што и можеше да се претпостави, муабетот на двајцата лути политички ривали бил зачинет со доза на градска култура и елементарно воспитание, кое бездруго го негуваат и министерот и неговиот дополнителен заменик.

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”