Стари казни и нови давачки им ги шмукаат парите на граѓаните и на компаниите!

by Фокус 12:40
12:40

Од една страна, владата се фали дека Македонија има најниски даноци во светот, но од друга, опозицијата, стопанствениците и експертите обвинуваат дека граѓаните и компаниите се оптоварени со многу високи казни и скриени давачки.

Станува збор за таканаречените парафискални давачки и неданочни приходи, кои во државната каса се зголемуваат од година во година.

- Advertisements -

Арно ама, земјава нема регистар на вакви такси, надоместоци за дозволи и слично, како што неодамна изготвија Србија и Хрватска, па ниту се знае колку точно ги има и кои се тие

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”