Три убави работи кај грдата архитектура

by fokus 19:14
19:14

Градот во кој има „секакви“ згради и тоа не му пречи генерално никому, е град во кој има и „секакви“ луѓе и тие генерално никому не му пречат. И обратно.

Дали едно општество е слободно се гледа од тоа дали има грди згради во него. Само тоталитарни држави имаат велелепни зданија или тие се наследство од таков период во историјата на сега слободни и либерални општества.

- Advertisements -

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК