Трет блок ќе ги разбива ВМРО и СДСМ?

by Фокус 17:30
17:30

Откако ќе се постигне договор за надминување на политичката криза, повеќе мали партии ќе влезат во преговори за формирање посебна коалиција, надвор од двата големи политички блока.

Според информациите, веќе се одржуваат контакти и комуникација во насока на остварување на идејата за формирање трета политичка опција, која потекнува од дел од коалициските партнери на ВМРО-ДПМНЕ.

- Advertisements -

Имено, тие не можат да ја оправдаат оваа соработка по објавувањето на „бомбите“, па сакаат да пробијат трета опција со некои од опозициските партии, особено оние што се надвор од коалицијата на СДСМ

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”