Кој ќе му пресуди на Груевски: народот или судот?

by Фокус 17:40
17:40

Крикот на премиерот, всушност, е само крик на уплашен очајник во тунел од автопатот „Демир Капија – Смоквица“, толку долг што на крајот не се гледа излез, светлина, а од другата страна наидува воз.

Воз со голема композиција вагони – полни со документи од меѓународна истрага за случаите „Актор“, „Кинески кредити“, банкарски сметки во Швајцарија, Белизе, Казахстан, Хонг Конг, Сингапур, Турција…

- Advertisements -

Воз кому тој сака да му избега, ако некако може, маалски, шибицарски – „среќа моја, ќорав народ“, со уште една изборна стапица. Може ли?

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”