Треба да се прави разлика меѓу фашистичка и антифашистичка Бугарија

by fokus 17:34
17:34

Наш долг е, така како што сме ги обележувале, нагласувале, жртвите на фашистичката бугарска војска и полиција, исто така,  доследно да ги обележиме и означиме и заедничките херојски дела на македонските партизани и на антифашистичките бугарски војници.

Тоа е наша историска задача и цивилизациска обврска. Бугарите од тоа мрачно време треба да ги поделиме на фашисти и антифашисти, како што беше историски

- Advertisements -

Пишува
Стојан АНДОВ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК