Топол зајак

by fokus 15:22
15:22

Сомнамбулистичката одбрана и заштита на криминалот со егзалтирано повикување на конечна пресметка со предавниците на Мафијадонија, иронично може да се дефинира како наш автентичен дарвинизам.

Воспоставен и негуван систем на криминогена супкултура и идеологија со успешно интегрирање на криминал и корупција во општествениот организам. Резилот со процесот на природна селекција на еднодецениската „преродбеничка“ еволуција генерираше голем број чурук „човечиња“ да се моделираат во „тврдокорни“ патриоти „за заедничка Мафијадонија“.

- Advertisements -

На овие домобрани им се падна историската чест и врвен патриотски чин да се приклучат на повикот од „Македонскиот манифест“ да ја преземат судбината во свои раце и да ја одбранат мафијата. Тие се предводници на „четвртиот Илинден“ кој ќе го спречува редефинирањето и трансформирањето на нивната Мафијадонија.

Пишува
Д-р Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”