Токсична медиумска депонија

by Фокус 18:00
18:00

Не знам за повеќе, ама Французите и Бугарите барем за „благодарам“ користат ист збор – мерси. Имаше една анегдота, за време на некоја од светските војни, кога Бугарите заробиле француски војник.

Кога му донеле јадење согласно Женевската конвенција, нели, Французинот културно промрморел: Мерси! Бугарскиот војник се далдисал: „Когато го заробиме, кога научи блгарски“!

- Advertisements -

Е ова ми беше првата асоцијација кога по истражувачката сторија за Дрисла на Балканска истражувачка мрежа (БИРН), со наслов „Ниту искуство, ниту инвестиции“, првиот човек на „ФЦЛ Амбиенте“ (италијанската фирма што ја доби концесијата за скопската депонија за отпад), Масимилано Ферацоли се здаде со закани за тужби, море и со Интерпол! Аууу, се швркнав!

Кога го „заробивме“, а тој веќе научил да се понаша кон медиумите по стандардите на фамилијата!?

Пишува
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”