Со парите дадени за реклами, Владата можеше да изгради 10 нови фабрики во Македонија!

by Фокус 18:15
18:15

Дали владините кампањи вродуваат со плод, дали имаат ефект, дали се финансиски оправдани?! Колку е транспарантно ова рекламно-парично лудило за поткрепа на владините курири?

Не е ни важно.

- Advertisements -

Она што е важно е дека станува збор за огромни суми пари. А секогаш кога се во игра големи суми, можноста за злоупотреби е поголема. Оттаму, не треба да нѐ чуди зошто медиумската состојба е таква каква што е.

Но, колку и да е хаотична, сега барем нешто се знае – местата каде што се влеваат владините реклами, а со тоа и буџетските пари.

Пишува
Мери ЈОРДАНОВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”