Тие што постојано мораат да докажуваат дека се моќни – не се моќни!

by Фокус 11:42
11:42

Да беа постојните, обични обвинители асолни, немаше да се појави потреба од создавање специјално обвинителство.

Да беше постојната опозиција асолна, исто, никој немаше да се занимава со креирање нови опозициски движења.

- Advertisements -

И Сашо Мијалков, да беше сѐ уште неприкосновен господар на македонската политичка сцена, никој немаше ни во странство да го приведува за нешто за кое до сега сигурно стопати му прогледале низ прсти.

А и Зоран Заев, да беа убедени Израелците дека тој е гарантирано следниот премиер на Македонија, немаше да го „брукаат“ со тоа што неговите оптимистички соопштенија ги посипаа со пепел преку официјални деманти.

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”