Политичката борба допрва претстои!

by Фокус 11:47
11:47

Таа тенденција, како ќе тече остварувањето на договорот од Пржино иако е спротивна на неговиот дух и слово, ќе јакне.

Во таков случај, постои опасност работите многу малку да се променат во Македонија и да завршат само со неколку жртвени јарци од власта, но и од опозицискиот СДСМ, а филозофијата на владеење и структурата на очекувањата од базата на едната и друга партија, да остануваат по природа исти.

- Advertisements -

Врз таква филозофија на владеење, не е можно да се имплантираат и насадат некои повисоки европски вредности во животот и во надежите кај луѓето.

Пишува
Стојан АНДОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”