Тезите на Каракамишева и козите на Миленко

by Фокус 14:22
14:22

Ги следам реакциите на нашите иселеници по повод размислувањата на Тања Каракамишева околу причините за иселувањето на нашата младина во странство.

Намерно не нагласувам дека госпоѓата е професор на факултет, на кој јас имам дипломирано, бидејќи нејзиното размислување е далеку од професорско.

- Advertisements -

Таа би требало своите тези да ги разменува со козите на Миленко.

И верувам дека во жестоката академска размена на мислења за многу тези, козите на Миленко ќе излезат поумни.

Сепак, на госпоѓата треба да ѝ се заблагодариме.

Таа успеа да ја обедини македонската дијаспора и да ја предизвика да го каже своето мислење за економската и за политичката состојба во земјава.

Пишува
Александар ТОРТЕВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”