Неверодостоен лек за веродостојна криза

by Фокус 12:49
12:49

Што ако Европејците по неколку недели заклучат дека нема суштински реформи!? Ќе ја ревидираат одлуката на парламентот за избори на 24 април?

Овие се, бре, како верска секта. А со аминувањето на датумот за избори му го појачаа имиџот.

- Advertisements -

Ако, пак, имаме избори без опозиција, тогаш што фајде ако потоа заклучат дека изборите нe се веродостојни!? Што би рекле Србите „оде воз у кукуруз“!

Дилемата ми е само: дали сите опозициски фактори имаат сила да опстојат на ставот?

Или ќе постапат како ситни души!?

Пишува
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”