Тефлони

by Фокус 12:27
12:27

Наивните и неупатените можеби очекувале дека ќе се случи чудо и ќе бидат помилувани осудените во монтираните судски процеси.

Ама, наместо тоа, според логиката на функционирањето на мафијата, со официјален државнички акт осомничените беа прогласени за „тефлони“, т.е. лица кои така се нарекуваат во мафијашкиот жаргон за недопирливи, затоа што никакви обвиненија не се „лепат“ за нив, тие закон не ги фаќа.

- Advertisements -

Амнестирани се од кривичен прогон без оглед што самите се разоткрија преку своите снимени телефонски разговори, како и фактот што не постојат законски основи за носење ваква небулозна одлука.

Пишува
Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”