Да се укине законот за правата на претседателот!

by Фокус 12:24
12:24

Македонија не е толку богата доживотно да ги плаќа сите поранешни претседатели. Може да се случи во наредните триесетина години да плаќаме десетина фикуси од калибар на актуелниот.

Замислете сега, Хорхе по престанувањето на мандатот, ќе мора доживотно да го обезбедиме со кабинет, пензија, возач, возило, телохранители, како благодарност за сиот ум и совети и добри дела што ни ги направи во неговите два мандати.

- Advertisements -

Патем, овие права претседателот треба да ги задржи и во случај мандатот да му престане поради импичмент или ако самиот поднесе оставка поради вмешаност во криминал.

Пишува
Александар ТОРТЕВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”