Протестијада зачинета со Чавкијада

by Фокус 13:11
13:11

„Протестијадата“ инспирирана од Иванов, предизвика „Чавкијада 2016“, која се одвива под мотото „Глупоста нема граници“.

Главниот лик, кој се одзива на името Митко Чавков, ги гони тие што протестираат затоа што МЕГА криминалците се помилувани.

- Advertisements -

Уф, не протестирале само, туку и фрлале боја и јајца врз градежните креатури на пастирот.

А тоа било „учество во толпа што ќе изврши кривично дело“, што е многу пострашно од „учество во партиска толпа на власт што врши серија кривични дела“.

И така Чавков практично докторираше на темата „Улогата на чавките од МВРО во стимулирање на криминалот“.

Пишува
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”