Таканареченото „национално помирување“ не е можно!

by fokus 14:49
14:49

Во оваа држава никогаш нема да дојде до таканареченото „национално помирување“ и конечно треба да се „помириме“ со фактот дека во посочената фраза не постои, ама баш никаква логика и практична содржина.

Па, ние, бре, не можеме да дојдеме до заедничко гледање дури и кога се во прашање разните умерени елементарни непогоди, кои за нашиве квазидемохристијани се Божји работи, а за нас другите се каприци на природата, кои во многу случаи можат да се спречат или барем доста да се ублажат, се разбира, со ум и многу работа.

- Advertisements -

Пишува
Ана ПАНОВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”